Contra la repressió i per la defensa de les llibertats: VAGA GENERAL!

VagaGeneralUnitari

Davant la repressió, la violència desmesurada i el brutal atac als drets civils i socials viscuts durant la jornada d’ahir per part dels cossos policials de l’estat espanyol, els treballadors i treballadores ens veiem obligats a respondre amb l’instrument més preuat que tenim: la VAGA.

Ahir es va patir un greu atac contra la societat catalana que va sortir al carrer a defensar el dret a decidir sobre el seu futur i el dret a la autodeterminació, un dret que la FTC-IAC defensa des dels seus estatuts fundacionals per a tots els pobles.

Ara, més que mai, el carrer és el nostre territori de defensa i de lluita i és l’hora que el poble el prengui massivament. Per això, demà 3 d’octubre de 2017, sortirem al carrer, una vegada més, per rebutjar aquesta situació, per defensar les nostres llibertats i per lluitar pels drets de tots i totes.

La Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) de la que formem part ha estat la impulsora de la coordinació amb d’altres sindicats per convocar la vaga el dia 3 d’octubre. Molts altres sindicats, entitats i organitzacions han donat el seu suport, però fem una crida a tothom a sumar-s’hi. Aquesta agressió a la classe treballadora i a tota la ciutadania no pot quedar sense resposta!

Fem una crida a la autoorganització, realitzant assemblees als vostres centres de treball o informant als companys i companyes de la jornada de mobilització de demà.

Defensem els nostres drets, defensem la nostra dignitat. Contra la repressió i per la defensa de les llibertats, autoorganitzem-nos, sortim al carrer i demà 3 d’octubre tots a la VAGA GENERAL!

CONVOCATÒRIES:

Es convoquen mobilitzacions a tots els pobles i ciutats a les 12h.

(A Barcelona. Plaça Universitat)

Manifestació unitària en contra de la repressió i en defensa de les llibertats.                          18h – Jardinets de Gràcia (Barcelona)

 

VagaGeneralAC

COMUNICAT DE REBUIG A L’ESTAT D’EXCEPCIÓ ENCOBERT DEL GOVERN DEL PP I EN DEFENSA DEL REFERÈNDUM: CAP A LA VAGA GENERAL

IAC

En primer lloc, i davant la il·legal i il·legítima ocupació de diversos departaments de la Generalitat i les detencions que estan realitzant forces policials i militaritzades espanyoles, sumat a la persecució a càrrecs electes i treballadors i treballadores del sector públic i privat, a la ocupació de mitjans de comunicació i impremtes, a la prohibició d’actes i la requisa de materials pel referèndum volem condemnar aquest estat d’excepció encobert, dut a terme pel govern del PP i els seus aliats.

Des de la IAC pensem que cal donar una resposta a l’alçada de la gravetat del moment, en contra de la repressió i en la defensa dels drets democràtics i civils, de la sobirania del poble català i del seu dret d’autodeterminació. Ara és l’hora de l’activació popular, per això cridem al conjunt de treballadors i treballadores a seguir defensant el nostre legítim dret a votar aquest 1 d’octubre, a defensar la democràcia i a solidaritzar-se i situar-se al costat de les persones objectes de la repressió i de les institucions catalanes.

Volem deixar molt clar que, no acatarem aquest cop d’estat intolerable tancant-nos a casa, i per tant:

– hem convocat al conjunt del moviment sindical, social, cultural i polític català a una assemblea demà per plantejar una sèrie de mobilitzacions que incloguin la vaga general i social a Catalunya.

– Durant el dia d’avui realitzarem els tràmits administratius necessaris, amb la intenció de garantir la possibilitat que es pugui convocar una vaga general a si el govern de l’Estat impedeix que es faci  el referèndum. En defensa dels drets i les llibertat de la gent treballadora.

Volem afirmar, també, que el món del treball, que els explotats i els precaris, sempre hem estat a la lluita en contra de les injustícies socials i les agressions als drets individuals i col•lectius més bàsics, i en aquest sentit aquesta vegada també hi serem. Per defensar el dret d’autodeterminació i també per plantejar una proposta en clau constituent des de baix a l’esquerra concretada amb la carta dels drets socials de Catalunya.

Per acabar fem una crida internacionalista i a la solidaritat dels treballadors i treballadores de la resta de pobles perquè ens acompanyin en aquest desafiament per la democràcia, la justícia social i la llibertat.

Per la democràcia, per la mobilització popular, pel referèndum i per la justícia social:
ara és l’hora de la classe treballadora!
ara és l’hora del poble!

Barcelona, 20 de setembre de 2017
INTERSINDICAL ALTERNATIVA DE CATALUNYA (IAC)

Totes som Barcelona!

 

Nota de Premsa 1 de Maig de 2017

Avui 1 de Maig 2017 la Marxa de la dignitat ens hem manifestat per Barcelona sota el lema #OrgullDeClasse1M juntes vencerem.
Més de 3000 persones han reivindicat el fi de les polítiques de retallades, dels desnonaments, han cridat per   la redistribució del salari i la riquesa.

Continua llegint

[1er de Maig 2017]

[Nota de prensa y vídeo] Los estibadores denuncian las mentiras de Fomento y llaman a la solidaridad

En medio de una masiva campaña de intoxicación informativa por parte del gobierno y de los principales medios de comunicación propatronales que intentarán desprestigiarlos y aislarlos, los compañeros estibadores librarán en las próximas semanas una batalla decisiva con una huelga sostenida a la que debemos arropar con toda nuestra solidaridad de clase.

Continua llegint

Sort es solidaritza amb Palestina

En el marc de les activitats programades amb els infants Palestins hem pogut rebre el suport i la solidaritat del poble de Sort (Pallars ).

Durant la rebuda institucional es va penjar la bandera de Palestina a l’Ajuntament, on es va mostrar la seva solidaritat políticament i humana.

 

 

 

 

Vacances per la pau 2016! Infants Palestines a Barcelona

Un any més tornem a portar infants Palestines dels camps de refugiats de Gaza i Cisjordània a Barcelona. Us adjuntem el cartell amb les diferents activitats programades que em preparat.

13707731_10210023763654429_4203990366176794243_n

Sindicatos de clase y alternativos apoyan en Madrid al SAT y a Andrés Bódalo

Madrid, 21 de mayo de 2016

El sindicalismo de clase y alternativo se ha reunido en la Plaza de Lavapiés de Madrid para mostrar su solidaridad con el Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT) y, en concreto, con el sindicalista Andrés Bódalo que se encuentra en prisión cumpliendo una condena de tres años y seis meses de cárcel por participar en una acción reivindicativa.

rueda de premsa lavapis

Continua llegint

[1er de maig 2016] Contra la repressió sindical i social

Ja tenim la primavera prenent força, i com que les desigualtats, les injustícies, la pobresa, les guerres, i les lluites continuen…et convidem a participar amb nosaltres.

Hi ha qui no està d’acord amb els nostres plantejaments, i ens impossen sancions, ens empressonen i fins i tot ens assassinen. De tot plegat en parlarem aquest 1er de maig abans de dinar i anar a la mani a la tarda.

Es que encara no hem aconseguit un món millor, mes just, solidari, equilibrat i equitatiu per a tothom. Com totes les coses bones ho estem cuinant a foc lent.

Tornem al carrer, a dinar plegades i a compartir somriures i somnis…

No t’ho perdis…vine amb nosaltres que som els bons… de veritat!!!!!

 

IMG-20160427-WA0001 IMG-20160427-WA0000