Principis

Des del seu naixement com a sindicat de base, la FTC-IAC s’ha mantingut fidel a la nostra manera d’entendre la política sindical i la feina diària als centres de treball, basant-nos en tres principis fonamentals:

1. PARTICIPACIÓ

A la FTC-IAC sabem que ningú coneix millor que els propis treballadors i treballadores la realitat de la seva empresa i els problemes que diàriament han d’enfrontar.

És per això que entenem que les seves opinions i la participació en les assemblees són la clau per trobar les solucions i assolir les alternatives que, en un moment donat, la seva situació pugui exigir. En aquest aspecte ens diferenciem clarament d’altres organitzacions sindicals on les decisions importants gairebé sempre acaben sent preses per persones que gaudeixen d’una situació de privilegi i són alienes a tot el que veritablement representa el món del treball.

2. COMPROMÍS

Creiem en els conceptes de compromís i solidaritat, fent una aposta irrenunciable pel funcionament assembleari, obert al debat i a la opinió de tothom. Estem segurs que des de la solidaritat entre tots els que integrem la FTC-IAC i mitjançant el diàleg i la participació, podem aconseguir tots els objectius que ens marquem i les solucions que requerim.

3. INDEPENDÈNCIA

La FTC-IAC és un sindicat de base, sense alliberats a la nostra estructura com a organització. Per tant, les nostres consignes i les polítiques que impulsem són les que decidim entre tots en el marc de l’Assemblea, que és el màxim òrgan de decisió del sindicat.

Anuncis
%d bloggers like this: