II Fira d’Economia Solidària de Catalunya

firaCaptura_de_pantalla_2013-10-04_a_las_12.44_.00_

Els dies 26 i 27 d’aquest mes tindrà lloc la II Fira d’Economia Solidària de Catalunya. Hi ha més de 170 entitats que hi tindran el seu estand i es preveu que l’afluència de públic superi les 9 mil persones.En la primera edició, la Fira va ser un èxit d’assistència -al voltant de 7 mil persones- i va demostrar que es poden resoldre la major part de les necessitats de la vida dins l’economia solidària. Enguany, l’objectiu és “despullar-se del capitalisme” i viure dins del mercat social, que ja existeix i que cal enfortir.

La fira oferirà múltiples activitats com una mostra d’organitzacions d’economia social catalana, tallers, exposicions i audiovisuals, experiències alternatives de treball, consum i estalvi, taules rodones, concerts, activitats lúdiques i educatives per a infants.

Els eixos temàtics de la Fira d’enguany demostren que totes les necessitats poden ser cobertes en ESS i es divideixen en:

Habitar: noves formes de gestió de l’habitatge i millora de l’espai habitable per fer-lo més confortable.
Vestir-nos: roba artesanal, fabricada en condicions dignes i socialment responsables.
Alimentar-nos: productes de proximitat, ecològics, que respecten el medi ambient en el procés de producció i distribució.
Reculturitzar-nos: transmissió de coneixement a través de llibres, projectes culturals, artístics i musicals.
Educar-nos: compartir valors a través de formació crítica,escoles i serveis educatius.
Comunicar-nos: foment de l’actitud crítica i llibertat d’informació i expressió.
Cuidar-nos: iniciatives de millora en la criança, la vellesa i la salut, tant individual, com comunitària.
Divertir-nos: activitats d’oci i esbarjo com poden ser el turisme o els espectacles.
Finançar-nos: estalvi i inversió transparents i creació de monedes alternatives per enfortir el mercat social.
Serveis a empreses: organitzacions que ajuden i orienten unes altes.

En aquesta fira, l’ecosol tornarà a ser la moneda social alternativa, que el 2012 va canviar més de 17.000 euros, i serà l’única forma de pagament.

Si voleu tenir tota la informació, de la mateixa manera que es va fer a primera fira, la XES i la Directa han editat una publicació dedicada a la Fira. Té una tirada de 15.000 exemplars i conté informació pràctica sobre el funcionament de la trobada, les activitats que s’hi duran a terme i les entitats que hi participaran. En aquestes vuit pàgines –que també han rebut les subscriptores de la Directa encartades a l’interior del setmanari– hi ha articles sobre el desè aniversari de la XES, el balanç social, la primera edició de la fira, el Mercat Ecosol i el comerç just, a banda d’un mapa amb l’explicació de tots els espais de la trobada. Si voleu exemplars de la publicació, els podeu venir a buscar a la seu de la XES (Casp, 43. Barcelona). També us la podeu baixar en l’enllaç que teniu a continuació.

http://www.firaesc.org/wp-content/uploads/2013/09/FESC_2013_baixa.pdf

Anuncis
%d bloggers like this: