Les retallades no es negocien

torre.JPG2BIS

 

Barcelona, 13 de juny de 2013
Assabentats del preacord al que han arribat les Patronals Hospitalàries i els sindicats CCOO i UGT a la mesa negociadora de la XHUP, la CLSC (Coordinadora laboral de la sanitat de Catalunya) vol manifestar:
 La signatura d’aquest acord no sols perjudicarà a tots/es els treballadors de la XHUP, que ja des de sempre han estat força perjudicats, sinó que generarà un precedent molt negatiu envers la pèrdua de drets socials, econòmics i laborals dels treballadors i treballadores de l’àmbit sanitari de Catalunya.
 Mesures com l’augment de jornada, comportaran un augment de la precarietat laboral i de l’atur, que alhora repercutiran amb la qualitat assistencial que es dispensarà als usuaris i usuàries.
 La signatura d’aquest acord significarà perdre, novament, drets recuperats per via judicial i alhora, impedirà recòrrer a la justícia per defendre’ns de les vulneracions legals que han comés tant la Generalitat com la Conselleria de sanitat.
 Signar aquest acord es donar aire al Conseller Boi Ruiz, doncs els sindicats avalarien la seva nefasta política de retallades i privatitzacions de la sanitat catalana, hores d’ara patida i rebutjada per la ciutadania de Catalunya.
 El sindicat MC s’oposa al pacte i té raons sobrades. Potser caldria escoltar-los.
 Les amenaces per la pèrdua del conveni, exercides per les patronals, obliden que el problema seria per a tots, les patronals incloses. Doncs, un cop perdéssim la ultraactivitat, els treballadors/es, en el pitjor dels casos, mantindríem els nostres drets com fins ara de manera individual. I això ho saben les patronals i CCOO i UGT.
És per tot això, que exigim a les cúpules de CCOO i UGT, que no ratifiquin l’acord amb la seva signatura i alhora demanem als delegats/es i afiliats/es d’aquests sindicats, que quan se’ls consulti, votin en contra de l’esmentat pre acord per evitar que les seves organitzacions participin d’aquesta cerimònia, de la que tan sols es beneficiaran unes Patronals Hospitalàries i un Conseller que entenen la salut com un negoci i que tenen als treballadors/es de la sanitat com un element productiu de baix cost destinat a atendre als usuaris com mercaderia.
LA SANITAT CATALANA NO ÉS UN NEGOCI
EXIGIM LA PRÒRROGA DE L’ACTUAL CONVENI XHUP
PER UNA SANITAT PÚBLICA, GRATUÏTA, UNIVERSAL I DE QUALITAT
PER TOT AIXÒ:
LES RETALLADES NO ES NEGOCIEN

Anuncis
%d bloggers like this: