• Marxa de la dignitat 2017

  • Darreres publicacions

  • Mercat Social

  • No al Pla Caufec

  • Anuncis

Vers un sindicalisme de classe, alternatiu i de base

FTC-IAC (fons blanc)

 

En aquest Primer de Maig que ens arriba en el calendari immersos en una situació de creixent degradació dels nostres drets econòmics, socials i laborals, des de la FTC-IAC, organització sindical de base, reivindiquem i exigim que el sindicalisme torni a ser un instrument al servei de la classe treballadora. No és aquesta, lamentablement, una apreciació buida i supèrflua en un territori on decau la valoració que el conjunt de la societat expressa en relació a la pràctica sindical precisament ara, quan més intensa és l’ofensiva ideològica que pretén convertir el marc de les relacions laborals en una pugna entre desiguals, on els pocs tenen la força i el poder i els molts carreguen en solitari amb els sacrificis.

Exigim un sindicalisme que no tingui més lleialtats que la deguda a la classe treballadora i sàpiga mantenir-se immune a la connivència amb l’estructura socioeconòmica establerta i assentada sobre bases d’explotació.

Un sindicalisme que sigui veu dels que no es reconeixen en el mutisme còmplice i esdevingui corretja de transmissió de la sobirania democràtica que emana de les bases organitzades.

Un sindicalisme que es negui a ser pàl·lida fantasmagoria i mer miratge; que es rebel·li contra la fotesa i imposi la seva vocació d’instrument de canvi i subversió enfront d’una realitat que, per a milions de persones, és pura asfíxia.

Un sindicalisme sòlid i honest, que s’enorgulleixi d’enfonsar les seves arrels en una llarga tradició de lluita i tingui com a horitzó, precisament, aquestes altres lluites que estan per venir.

Un sindicalisme que sigui promesa d’esperança, compromís i enèrgica revolta davant la claudicació diària que és la perpetuació de les relacions de dominació que modelen el nostre marc econòmic, social i laboral

Un sindicalisme obert i permeable a les inquietuds i legítimes aspiracions de la ciutadania, agermanat amb els moviments socials, que es construeixi i reconstrueixi diàriament sobre la base de les lluites concretes en els centres de treball que anticipen un canvi global cap a un model que no admeti com una fatalitat inevitable l’existència d’explotats i explotadors.

Avui, Primer de Maig, des de la FTC-IAC reivindiquem aquest model sindical que és el que apliquem, amb tot l’esforç i la dedicació de què disposem, a través de la nostra organització. Sindicalisme de classe; sindicalisme de base; sindicalisme alternatiu

Anuncis
%d bloggers like this: