MARXA CONTRA L’ATUR

MARXA_13 b

 

 

TOTHOM A LA MARXA CONTRA L’ATUR, LA PRECARIETAT I PER UNA RENDA GARANTIDA CIUTADANA

28 DE FEBRER. BAIX LLOBREGAT- BARCELONA-PARLAMENT

Prop de 900.000 persones es troben sense feina a Catalunya i més de 2,2 milions estan per sota el llindar  de  pobresa. El novembre d’enguany el 70% de persones registrades sense ocupació hauran esgotat les prestacions d’atur contributives i subsidis. Mentre, una minoria de grans  empresaris,  multinacionals  i   banquers   s’enriqueixen  encara  més  augmentant  la desigualtat.

Aquesta elit de rics i especuladors es beneficia de les polítiques d’ajust i austeritat que apliquen els governs, de les contrareformes laborals que permeten acomiadar més fàcilment i baixar els salaris, de les retallades de drets  socials i de la privatització de recursos públics a preu de saldo.

Al seu torn, els governs greixen l’exercici del poder tolerant la corrupció i el frau fiscal dels rics. Aquestes pràctiques indignants són sobradament conegudes. Per garantir-se la impunitat els governs no dubten en aplicar indults i amnisties fiscals …

Les  persones  sense  feina  som  víctimes  d’aquesta  aliança  formada  pels  rics,  els  grans defraudadors i els governs corruptes que apliquen servilment les polítiques d’austeritat dictades per la Troica (Comissió Europea, Banc Central Europeu i FMI).

És hora de dir prou i mobilitzar-nos en defensa de la nostra dignitat, pel dret al treball, per la reducció de la  jornada laboral sense disminució del salari, per recuperar els nostres drets socials i ciutadans, pel futur dels nostres fills i filles !

El 28 de febrer sortirem en Marxa des de la Pç. de la Vila de St. Vicenç dels Horts a les 9h.,

farem parades al Consell Comarcal de St. Feliu a les 11h., Pç. de Catalunya de Cornellà de

13 a 14h., l’Hospitalet, Can Batlló a les 16h., Pç. de Sants a les 16:30h., Pla de Palau a les

18:30h, i finalitzarem al Parlament de Catalunya on farem entrega de la nostra carta de reivindicacions.

Fem una crida a les persones sense feina, col·lectius en lluita, a la ciutadania solidària a participar en aquesta Marxa i alçar la nostra veu en defensa del dret a un treball estable, per una Renda Garantida Ciutadana que asseguri els mínims d’una vida digna, per la justícia i la igualtat.

Una altra societat és possible amb unitat, mobilització i solidaritat! Entitats que convoquen i donen suport a la Marxa:

 

Assembleas y col.lectius de treballadors/es en atur de Badalona, Barcelona, Cerdanyola-Ripollet, La Marina Zona-Franca, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Vilanova i la Geltrú. Coordinadora de traballadors/es en atur de Catalunya.

Assembleas de Cornellá, 15M La Marina ZF, Indignats Sant Vicenç dels Horts, Social Guinardó-Can Baró, Coordinadora laboral i de suport mutu 15M, Cornellá sense fronteres, Espai Obert, Front Cívic de Catalunya, @iaioflautas, PDUP, Plataforma Social SVH; CC.OO., CO.BAS, IAC, UGT; As. Socialisme

21, BEG, Endavant Baix Llob., Corrent Roig, Revolta Global, POR, PSUC-Viu, Xarxa Roiga, XSUC; CJC, JC, JSC; CUP, ERC, EUiA, ICV,  PSC.

 

En finalitzar la Marxa el proper 28 de febrero, cap a les 19:00 hores, davant del Parlament de Catalunya, es farà lliurament a la presidenta i representants dels grups parlamentaris d’una Carta reivindicativa, de la qual hem seleccionat els següents punts:

*    Per un lloc de treball digne i estable per a totes les persones sense feina.

*    Reducció dràstica de la jornada de treball sense disminució del salari per garantir la plena ocupació.

*    Per una Renda Garantida Ciutadana per les persones sense ingressos o baixos ingressos en aplicació de l’art 24.3 del Estatut d’autonomia.

*    Prohibició    de    desnonament   del    seu    habitatge    habitual    a   les    persones    i                       famílies desocupades. Per un parc públic d’habitatge de lloguer accessible.

*    Serveis bàsics d’aigua, electricitat i gas gratuïts per totes aquelles unitats familiars on els seus membres estiguin sense feina.

*    Reforçament de la gestió pública de l’ocupació. No a la privatització dels serveis d’ocupació ni a la retallada en polítiques actives d’ocupació.

*    Prohibició dels acomiadaments laborals. Derogació de la legislació que sosté la precarietat laboral.

*    Derogació de les reformes laborals que destrueixen ocupació i faciliten els acomiadaments.

Anuncis
%d bloggers like this: