26-S Jornada de lluita : CAP A LA VAGA GENERAL

Companyes i companys, 

L’esquerra sindical alternativa de l’estat espanyol i d’altres

països europeus convoquem una jornada de mobilitzacions el 26 de

setembre, amb un doble objectiu, tal com recull la declaració que

trobareu adjunta. 

– Mostrar la nostra solidaritat amb les vagues generals convocades per

aquest dia a Grècia i a Euskal Herria.

– Manifestar el nostre rebuig a les polítiques dels governs de

Catalunya, de l’Estat Espanyol i d’Europa, que continuen retallant

els drets socials i laborals, mentre destinen centenars de milers de

milions a la banca, principal responsable de la situació.

 A Catalunya, les convocatòries són a Barcelona: 

11 hores: 

Seu de la Unió Europea. Passeig de Gràcia / C. Provença 

19 hores:

Banc d’Espanya. Plaça de Catalunya

 

Declaració del Sindicalisme de classe i  alternatiu

 

Convocatòria de jornada de lluita pel  26 de setembre

 

                       

En aquests moments estem assistint a un procés accelerat del deteriorament de les condicions de vida i de treball així com a una pèrdua creixent de drets i llibertats. Per això s’està utilitzant l’instrument del deute públic amb la finalitat de deteriorar i privatitzar tot el sistema públic.

Las polítiques dutes a terme pels governs del PSOE i del PP i dels seus socis ens han conduït a aquesta situació d‘emergència social. Per tant, des del sindicalisme de classe i alternatiu no anem a propiciar l’apuntalament del sistema capitalista amb pegats o mesures parcials; tot al contrari, ens pronunciem per la lluita i la mobilització com a elements fonamentals de transformació social, enfront de les imposicions de la  troika (FMI, BCE i Comissió Europea) i les politiques dels governs que, de genolls, les assumeixen i en les imposen.

Continuem oposant-nos a les polítiques sindicals de concertació social  (representades per CCOO i UGT) que tan desastroses conseqüències han portat durant anys per a la majoria de la població. El referèndum no pot ser utilitzat com a element retardatari, ni com a moneda de canvi d’una futura i necessària Vaga General, tampoc com un instrument de desmobilització i encara menys per demanar un govern de concentració nacional. La voluntat popular està àmpliament expressada en les mobilitzacions i als carrers.

Ens oposem a la pujada de l’IVA, que de manera especial castiga la població, ja que la totalitat dels ingressos està destinada  al consum d’aliment bàsics. Denunciem que els diners destinats al rescat del sistema financer es faci a costa dels contribuents, fins i tot per sobre del pressupostat per als serveis públics, tal com van acordar PSOE i PP amb la reforma constitucional de fa un any.

Assistim a una monumental estafa, que hauria de tenir conseqüències d’enjudiciament i presó dels culpables d’aquesta situació. Exigim una auditoria del deute.

Des del sindicalisme de classe i alternatiu donem suport als processos assemblearis i a les lluites impulsades per les plataformes ciutadanes que defensen valors solidaris, d’oposició a l’actual sistema capitalista i de construcció d’un nou model social, polític i econòmic al servei dels interessos generals. Contra la por, cal respondre amb la unitat i la lluita.

Considerem imprescindible proposar, de forma coordinada, un calendari de mobilització permanent que tendeixi a unificar les diverses lluites, a recollir les propostes fetes des dels moviments de base i assemblearis, i, en definitiva, a crear condicions per a una nova convocatòria de Vaga General, i l’horitzó el situem abans de l’aprovació dels pròxims pressupostos generals de l’Estat. Per això, convoquem per al dia 26 de setembre una jornada de lluita a tot l’Estat i impulsarem assemblees, aturades, manifestacions… per debatre sobre la convocatòria d’una Vaga General…

Exigim la derogació de tots els decrets (Reformes Laborals i retallades salarials, retallades en sanitat, en educació, serveis socials, mesures fiscals, drets vulnerats de les persones immigrants, …) per considerar que atempten contra els drets i llibertats de la classe treballadora i de la societat en el seu conjunt, i que beneficien en exclusiva als poders econòmics. La defensa inequívoca dels serveis públics és una garantía del manteniment dels drets de la ciutadania.

El sindicalisme de classe i alternatiu que representem dóna suport a la lluita dels treballadors i treballadores de la mineria, del transport, del camp andalús (derogació de l’exigència de les 35 peonades per cobrar el subsidi), així com la Vaga General convocada a EusKal Herria.

Ens convoquem  per a una reunió el pròxim 6 d’octubre a Andalusia per continuar coordinant les accions impulsades pel sindicalisme de classe i alternatiu de forma unitària.

Per tot això, plantegem:

– No pagar el deute ni els seus interessos. Exigim una auditoria del deute i penes de presó per als culpables. Exigim la nacionalització de la Banca i la creació d’una Banca Pública.

–  El desacord amb el creixent armamentisme i la reafirmació del NO a l’OTAN.

– El rebuig a les formes repressives que, de manera creixent, es prenen contra els activistes socials i sindicals que s’oposen a les mesures del govern.

–  Contra la reforma laboral i  contra les retallades salarials.

–  La negativa a seguir demanant diners per dedicar-los al sistema financer.

– La defensa dels serveis i empreses publiques (i també terres publiques i altres béns). No al seu deteriorament ni a la seva privatització.

–  La persecució del frau fiscal. No a las amnisties.

–  Per la igualtat de drets dels  immigrants.

–  Contra l’exclusió  social i la pobresa. Que les classes populars tinguin accés garantit a : aliments, aigua, medicaments (sanitat), llibres (educació i cultura) i habitatge.

– La dimissió del Govern  central i dels respectius Governs Autonòmics, així com de qualsevol altre que estigui al servei de la Troika, per ser il·legítims, ja que les seves mesures atempten contra els interessos generals de la població.

– Construir una alternativa social i política, de democràcia directa, que defensi els interessos de les classes populars.  

Por tot això, cridem al conjunt dels treballadors i treballadores, aturats, pensionistes, estudiants, col·lectius de desnonats, immigrants, i components de moviments socials perquè participin en els processos de debat i mobilització per construir la convocatòria d’una Vaga General i, de manera especial, en la jornada de lluita convocada pel sindicalisme de classe i alternatiu a nivell estatal pel dia 26 de setembre.

Madrid, 8 de setembre de 2012

Corriente Sindical Izquierdas de Asturias

Intersindical de Aragón

Intersindical Alternativa de Cataluña

Intersindical Canaria

Confederación General del Trabajo (CGT)

Coordinadora Sindical de Clase  (CSC)

Confederación Intersindical

Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT)

Confederación Nacional del Trabajo (CNT)

Solidaridad Obrera

Sindicato de Comisiones de Base (Cobas)

Sindicato de la Elevación (SE)

Movimiento Asambleario de Trabajadores de la Sanidad (MATS)

Alternativa Sindical de Trabajadores (AST)

Sindicato Obrero de Puertos Canarios

Frente Sindical Obrero Canario (FSOC)

Convergencia Sindical Canaria

Sindicato Asambleario de Sanidad

Sindicat Unitari de Catalunya

Anuncis
%d bloggers like this: