Recolzem al SAT!


SI EL “LLIURE MERCAT” NO ENS RESPECTE,

PER QUE HEM DE RESPECTAR NOSALTRES ALS “MERCATS”?

Dimecres passat, el ministre de l’interior de l’estat espanyol, Jorge Fernández Díaz, va ordenar la detenció dels autors de les accions d’expropiació solidaria d’aliments de primera necessitat que es van desenvolupar el passat dimarts 8 d’agost a dos supermercats en els que van participar entre d’altres el membre del SAT i alcalde de Marinaleda (Sevilla), Juan Manuel Sanchez Gordillo.

Dona la casualitat, que la FTC-IAC te una relació de germanor amb el SAT des de fa 30 anys i que tenim companys de lluita com Juan Manuel Sanchez Gordillo i amics personals com Diego Cañamero o Andres Bodalo, entre d’altres, que han estat per nosaltres un exemple d’honestedat, de lluita, de coherència  i de compromís amb la justícia social i la defensa dels treballadors i treballadores.

Per qui no conegui l’experiència del govern local revolucionari de Marinaleda li recomanem que llegeixi envers aquesta experiència de democràcia real i desenvolupament comunitari alternatiu.

Per qui no conegui que es el SOC(Sindicato de Obreros del campo) o el SAT(Sindicato Andaluz de trabajadores) us aconsellem que visiteu la seva pagina web: http://www.sindicatoandaluz.org/ i llegiu els seus continguts.

Els nostres companys/es i amics del SAT, no han nascut avui, fa temps que van passar a l’acció, concretament des de els anys 80 quan Marinalena va protagonitzar una vaga de fam massiva, i amb posterioritat van protagonitzar la ocupació de la finca El Humoso propietat del Duque del Infantado i així fins avui amb l’ocupació de les finques La Turquilla i Somonte.

Els nostres companys/es i amics del SAT han patit la violència policial i la repressió com ningú. El sindicat te a dia d’avui 480.000 euros amb multes i pateix la sol·licitud de 50 anys de presó per membres de la seva organització.

Per tant, estem davant d’un exemple de lluita revolucionaria que ara ha sortit als mitjans per

una acció simbòlica contundent que ens remou a tots i totes les nostres consciencies. O no ens fa pensar, el fet de veure com hi ha gent que es revela contra les cues de gent als containers dels supermercats per collir aliments caducats?, O no ens indigne el diferent tracte que te la justícia depenen de qui vulnera les seves lleis? Per que Botin ha estat indultat? Per que els responsables de Bankia estan tots al carrer? Per que en Millet campa pels seus aires? Per que…….?

Volem expressar la nostra absoluta solidaritat amb el SAT i amb el companys/es encausats. I alhora, us demanem que anem pensant accions col·lectives que posin en evidencia les injustícies d’aquest sistema que, per mantenir-se, ens esta traient tots els nostres drets com a treballadors/es i com a ciutadans.

Ningú que no ens respecta, mereix el nostre respecte.

A %d bloguers els agrada això: